Docent Nederlands (Vast dienstverband)

  • Region limburg
  • opleidingsniveau hbo
  • Category primair onderwijs
  • remoteId 9015158
  • Fulltime/Parttime False fulltime

Over de functie

Docent Nederlands op het vmbo in Limburg. Klassen die je continu uitdagen en waar leerlingen jouw grenzen opzoeken, dat is helemaal jouw ding. Je dag ziet er bijvoorbeeld als volgt uit:

Bij aanvang van de les, sta je bij de ingang van je klaslokaal. Je verwelkomt de leerlingen en peilt hun humeur. Hoe de vlag erbij hangt, heeft ook te maken met de dag en het uur waarop de les plaatsvindt. De leerlingen zijn mogelijk druk en rennen door de klas.

Links worden uitvoerige gesprekken gevoerd, rechts daagt een leerling een andere uit. Achterin wordt er liever gegamed op de telefoon. En vooraan hebben een paar leerlingen geen boeken meegenomen en vragen zich af waarom ze eigenlijk Nederlandse les moeten volgen?

Aan jou de taak om goed overzicht te bewaren, leerlingen rustig te krijgen en de klas in het gareel te houden. Door jouw duidelijke en kordate optreden en het feit dat je niet snel van de wijs bent gebracht, weet je de leerlingen voor je te winnen. Wat erin resulteert dat de leerlingen je liever niet kwijt willen, omdat jij ze begrijpt en het vertrouwen hebt gewonnen.

Je hebt oog voor de individuele leerling, besteedt veel tijd aan het pedagogische werkklimaat en bent in staat de les in te vullen met leuke en boeiende stof. Gedurende de les weet je dat je voortdurend door de leerlingen op de proef zult worden gesteld. En voor jou is een succesmoment dan ook als je de klas aan het werk hebt kunnen zetten. Durf jij het aan?

What's in it for you? Een nieuwe uitdaging op een middelbare school in Limburg, klassen vmbo basis, kader! Concrete opdracht, mogelijk tot einde schooljaar. We bieden je een marktconform salaris (LB). Een (vast) contract bij Maandag® en lease auto is bespreekbaar.

Functie eisen

- Officiele lesbevoegheid, bij voorkeur Nederlands of in opleiding daartoe
- Goed in staat lessen Nederlands te verzorgen, aantoonbaar
- Sterk pedagogisch, je staat stevig in je schoenen

recruiter van de vacature

Steffie Roodbeen

gerelateerde vacatures

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden