Jeugdzorgprofessional

  • Category zorg-zorg overig
  • Region noord-brabant
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9015040

Over de functie

Sta jij sterk in je schoenen, ben je niet op je mondje gevallen en heb je ervaring met gedragsproblematiek? Wil jij een belangrijke schakel zijn in het begeleiden van ouders en kind naar een veilige opvoedsituatie? Dan zoeken wij jou!

Voor onze opdrachtgever in de regio Midden- en West-Brabant zijn wij op zoek naar Jeugdzorgprofessionals voor afwisselende projecten. Als echte generalist weet je alles over elke subcategorie binnen de jeugdzorg. Onze projecten vallen zowel binnen het gedwongen als het vrijwillig kader. Hierdoor krijg jij als professional de afwisseling die je nodig hebt!

Analytisch ben je sterk. Je evalueert een gezinssituatie en beoordeelt, samen met de betrokkenen, of het noodzakelijk is om actie te ondernemen. Na vaststelling van de ernst van een zaak vertaal je deze in een hulpverleningsplan. Dit gebeurt in een justitieel kader en hierbij neem je zowel de behoeften van het kind als de ouders/voogden in acht. Waar nodig grijp je in. De veiligheid en ontwikkeling van het kind staan hierin voorop.

Zeker binnen iets kwetsbaars als de jeugdzorg is het van belang dat een proces nauwlettend geëvalueerd wordt. Samen met alle betrokkenen ben jij verantwoordelijk voor het realiseren en volgen van de nodige zorg. Je houdt de regie in handen en coördineert ondersteuners. Desondanks kan het voorkomen dat er crisissituaties ontstaan. Op dit soort momenten handel je adequaat en ben je je bewust van de gevolgen die een besluit kunnen hebben. Het algehele proces wordt gerapporteerd aan ofwel de Kinderrechter ofwel de Raad van de Kinderbescherming. Zo worden uiteindelijk alle schakels binnen dit kwetsbare proces aan elkaar gelinkt.


Tevens kun je fungeren als het eerste aanspreekpunt bij (vermoedens van) huiselijk geweld en kindermishandeling. Hierin adviseer en ondersteun je bij het bespreekbaar maken van huiselijk geweld en/of kindermishandeling. Onder andere het aannemen van meldingen met betrekking tot huiselijk geweld en kindermishandeling en het inschatten van de veiligheid van de betrokkenen behoren dan tot je takenpakket. Is de melding menens? Dan is het zaak dat er adequaat gehandeld wordt. Samen met specialisten stel je een veiligheids- en herstelplan op om de situatie te verbeteren.

In overleg zijn de startdatum en het aantal uren bespreekbaar.

Functie eisen

Functie eisen
• Afgeronde relevante HBO opleiding (MWD, Pedagogiek of SPH)
• Ervaring in het gedwongen kader is een pre, niet een vereiste
• Je bent SKJ geregistreerd
• Je hebt ruime kennis van de ontwikkelingen binnen de juridische wet- en regelgeving en de sociale kaart
• Je bent in staat om crisissituaties, persoonlijk/menselijk leed en agressie te filteren

Let op: Voor deze functie worden alleen sollicitaties in behandeling genomen die voldoen aan alle bovenstaande eisen.

Wat biedt Maandag® jou?
• Een uitstekend salaris op basis van cao Jeugdzorg. Inschaling gebeurt op basis van opleiding en ervaring
• Samen met de Maandag® Academy werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en volg je diverse cursussen en trainingen
• Gedurende je opdracht word je begeleid door je Accountmanager en Recruiter

Wil jij dus zekerheid combineren met afwisseling en uitdaging en herken jij jezelf in bovenstaande? Dan komen wij graag in contact met jou!

recruiter van de vacature

Charlotte Koopmans

recruiter van de vacature

Charlotte Koopmans