Juridisch Planologisch Medewerker

  • Region noord-holland
  • opleidingsniveau wo
  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • remoteId 9015025
  • Fulltime/Parttime False fulltime

Over de functie

Ben jij de RO professional die wij zoeken en ben jij per direct klaar voor een nieuwe uitdaging in je loopbaan? Kom dan snel kennis maken met Maandag®! Voor een grote opdrachtgever zoeken wij een Juridisch Planologisch Medewerker.

In de functie van Juridisch Planologisch Medewerker werk je specifiek op het terrein van de ruimtelijke ordening inclusief de juridische aspecten hierbinnen. De RO-adviseur wabo-aanvragen adviseert op aanvragen om omgevingsvergunning die niet passen in het bestemmingsplan over de ruimtelijke inpassing. Het betreft een juridisch-planologisch advies aan de afdeling Vergunningen van de gemeente dat wordt opgebouwd uit de verschillende ruimtelijke aspecten als geluid, milieuzonering etc.. Het uitzetten en ophalen van de adviezen van de verschillende experts van de ruimtelijke aspecten binnen een afgesproken termijn behoort tot de werkzaamheden De RO-adviseur verzorgt vanuit het team voor een goede communicatie en samenwerking met de afdeling vergunningen. In incidentele gevallen adviseert de RO-adviseur het bestuur over de ruimtelijke inpassing en het proces van aanvragen om omgevingsvergunning die niet passen in het bestemmingsplan.

Werkzaamheden:
- Schrijven van juridisch-planologische adviezen, mede op basis van de adviezen van experts op de diverse ruimtelijke aspecten, zoals geluid, mileuzonering etc.
- Afstemmen en termijnbewaking met zowel afd. Vergunningen als de diverse experts.
- Adviseren van collega's en/of bestuur over de ruimtelijke inpassingen en ruimtelijke procedures van aanvragen om omgevingsvergunning.

Functie eisen

De kandidaat beschikt minimaal over aantoonbaar HBO werk- en denkniveau. Dit werk- en denkniveau is opgedaan door relevante werkervaring en/of een minimaal behaald HBO diploma.
De kandidaat heeft een afgeronde HBO+ of WO opleiding in het ruimtelijk ordeningsrecht.
De kandidaat heeft aantoonbaar inzicht in bestuurlijke besluitvormingsprocessen en politieke bestuurlijke verhoudingen.
De kandidaat heeft minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring in gemeentelijke organisaties.

De kandidaat heeft minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring op het gebied van analyse en advisering met betrekking tot reguliere en complexe ruimtelijke vraagstukken, waarvan minimaal 3 jaar in stedelijk gebied.
Kandidaat is in het bezit van de volgende competenties:
- Goed ontwikkelde politieke sensitiviteit/omgevingsbewustzijn
- Goede schrijfvaardigheid
- Uitstekende communicatieve eigenschappen
- Stressbestendig

De kandidaat heeft een open, communicatieve en flexibele instelling en geen vrees voor het vinden van de "weg" in de organisatie.
De gemeente staat voor de volgende competenties
- “actief” staat voor inzet en betrokkenheid bij het werk
- “open” staat voor de democratische kwaliteit van het gedrag
- “integer” staat voor de morele kwaliteit van het gedrag

De kandidaat is beschikbaar na datum gunning voor een periode van 6 maanden. Het aantal uren is 36 per week.
De kandidaat heeft minimaal 7 jaar aantoonbare ervaring in gemeentelijke organisaties.
De kandidaat heeft minimaal 7 jaar aantoonbare ervaring op het gebied van analyse en advisering met betrekking tot reguliere en complexe ruimtelijke vraagstukken, waarvan minimaal 3 jaar in stedelijk gebied.

recruiter van de vacature

Koen Sanderink

gerelateerde vacatures

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden