Financieel Adviseur (P&C)

  • Region noord-holland
  • opleidingsniveau hbo
  • Category financieel
  • remoteId 9014503
  • Fulltime/Parttime False fulltime

Over de functie

Ben jij als financieel adviseur op de hoogte van het complete proces met betrekking tot de jaarrekening? Ben jij de verbinder tussen de verschillende stakeholders? En heb je ervaring binnen een gemeente? Dan zoekt Maandag® Amsterdam jou!

De afdeling Bedrijfsvoering van de gemeente bestaat uit vijf teams:
Informatisering & Automatisering (I&A), Interne dienstverlening (I&D), Communicatie, Personeel & Organisatie en Juridische Zaken (POJZ) en Financiën. Het team Financiën heeft als belangrijkste taakgebieden het (mede) samenstellen van de financiële bescheiden van de gemeente (begrotingen, rekeningen en jaarverslagen) van de drie deelnemende gemeenten. Daarnaast is een belangrijke taak het toetsen van interne en extern regelgeving op het gebied van de interne controle en rechtmatigheid.

Je bent de spil in de gehele planning en control-cyclus van de gemeente. Je houdt je bezig met de planning en bewaken van de P&C-producten. Je bent de trekker van de Kadernota, de Tussentijdse rapportages en het Begrotingsproces. Daarnaast ben je ondersteuner bij de bewaking van concern-brede onderwerpen, zoals de personeelskosten, investeringen, risicobeheer en de inzet van reserves en voorzieningen . Verder ben je degene die de betrouwbaarheid van het financiële systeem bewaakt samen met de collega’s van financieel beheer.

Functie eisen

- Ervaring binnen een gemeentelijke financiële omgeving.
- Minimaal HBO werk- en denkniveau op het gebied van financiën/economie
- Bekend met het complete proces met betrekking tot de jaarrekening (binnen de gemeente)
- Capabel om het gehele proces met betrekking tot het opstellen van de jaarrekening te leiden en de benodigde informatie te verzamelen op verschillende plekken binnen de organisatie

Competenties: analytisch vermogen, communicatief, stressbestendig, nauwkeurig, politieke antenne en rekenvaardig

recruiter van de vacature

Koen Sanderink

gerelateerde vacatures

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden