Docent Nederlands

  • Category onderwijs
  • Region limburg
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9014466

Over de functie

Nederlands, we spreken, schrijven, lezen en luisteren het. Het lijkt makkelijk, maar toch blijkt het niet zo te zijn. Hoe zat het ook alweer? Schrijf ik dit met een d, t, dt of pas ik het kofschip toe? Is het wiens of van wie? Is het pannekoek of pannenkoek? Zo veel regels en nog meer uitzonderingen. Waarom is het zo belangrijk om te weten en wat maakt het uit? Lezen is voor de één een vorm van ontspanning, voor de ander een verplichting van school. Het houden van een spreekbeurt daar kan de ene leerling prima mee uit de voeten, voor de ander is het de grootste nachtmerrie. Stilzitten en luisteren naar een fragment uit een talkshow, is ofwel een piece of cake, of een wirwar van gespreksstof.

Als docent Nederlands ga jij actief met de leerlingen aan de slag. Je legt ze uit waarom iets op die manier wordt geschreven, wat we leren van het houden van een spreekbeurt en wat het nut is van het behandelen van luistervaardigheidsoefeningen. Maar dat niet alleen, je weet de leerlingen mee te nemen en enthousiast te maken. Je bent een kei in het boeiend en leerzaam maken, van oefeningen die in de ogen van leerlingen saai en nutteloos zijn. Daar zie jij de uitdaging van in!

Dit maakt jou de juiste kandidaat voor deze opdracht. We zetten je namelijk graag in op een school met leerlingen van het vmbo. Een grote diversiteit aan karakters in een klas met verschillende achtergronden. Hier weet jij goed in te differentiëren en je rent niet weg voor een portie weerstand van de klas, maar weet dit om te buigen naar een prettige werksfeer. Indien je ook lessen Mens en Maatschappijleer kunt of wilt geven, gaan we je mogelijk ook daarop inzetten.

Zie jij je in deze rol uitblinken ten opzichte van andere docenten? Dan zetten wij je in op deze opdracht voor de rest van het schooljaar.

Functie eisen

Het gaat om een concrete nieuwe mogelijkheid, start bij voorkeur in maart.
- 0,5 fte - 0,8 fte.
- Je hebt ervaring met vmbo
- Een bevoegdheid voor Nederlands / Maatschappijleer of in opleiding daartoe

What's in it for you?! Een nieuwe uitdaging, op een leuke school en een marktconform salaris. Een starterstraject, opleidingsmogelijkheden, lease auto en dienstverband bij Maandag® behoren tot de mogelijkheden.

recruiter van de vacature

Steffie Roodbeen

gerelateerde vacatures

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden