Docent Nederlands

  • Region limburg
  • opleidingsniveau hbo
  • Category onderwijs-hbo/mbo
  • remoteId 9014466
  • Fulltime/Parttime False fulltime

Over de functie

NIEUW! Het nieuwe schooljaar loopt en de vacatures blijven binnenkomen.

Nederlands, we spreken, schrijven, lezen en luisteren het. Het lijkt makkelijk, maar toch blijkt het niet zo te zijn. Hoe zat het ook alweer? Schrijf ik dit met een d, t, dt of pas ik het kofschip toe? Is het wiens of van wie? Is het pannekoek of pannenkoek? Zo veel regels en nog meer uitzonderingen. Waarom is het zo belangrijk om te weten en wat maakt het uit? Lezen is voor de één een vorm van ontspanning, voor de ander een verplichting van school. Het houden van een spreekbeurt daar kan de ene leerling prima mee uit de voeten, voor de ander is het de grootste nachtmerrie. Stilzitten en luisteren naar een fragment uit een talkshow, is ofwel een piece of cake, of een wirwar van gespreksstof.

Als docent Nederlands ga jij actief met studenten aan de slag. Je legt ze uit waarom iets op die manier wordt geschreven, wat we leren van het houden van een presentatie en wat het nut is van het behandelen van luistervaardigheidsoefeningen. Maar dat niet alleen, je weet de studenten mee te nemen en enthousiast te maken. Je bent een kei in het boeiend en leerzaam maken, van oefeningen die in de ogen van studenten saai en nutteloos zijn. Daar zie jij de uitdaging van in!

Dit maakt jou de juiste kandidaat voor deze opdracht. We zetten je namelijk graag in op een ROC. Een grote diversiteit aan karakters in een klas met verschillende achtergronden. Hier weet jij goed te differentiëren en je rent niet weg voor een portie weerstand van de klas, maar weet dit om te buigen naar een prettige werksfeer.

Functie eisen

- Per direct starten, voor onbekende duur, zeer waarschijnlijk langdurige vervanging
- 22 lesuren, 0,8 fte
- Niveau 2 t/m 4 van het MBO
- Wij vragen van jou een lesbevoegdheid voor Nederlands
- Je krijgt vrij op woensdag om de week te breken
- Regio Limburg

What's in it for you?! Een nieuwe uitdaging, op een leuke school en een marktconform salaris (LB voor MBO). Kilometervergoeding. Lease auto en dienstverband bij Maandag® behoren tot de mogelijkheden.

recruiter van de vacature

Steffie Roodbeen

gerelateerde vacatures

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden