Jeugdconsulent / Indicatiesteller Jeugd

  • Region gelderland overijssel utrecht
  • opleidingsniveau wo hbo
  • Category sociaal domein
  • remoteId 9014397
  • Fulltime/Parttime False fulltime

Over de functie

Ben jij de Jeugdconsulent/Indicatiesteller Jeugd die ondersteuning biedt aan kwetsbare inwoners van 0 tot 23 jaar?
Analyseer jij situaties, maak je een integrale afweging en zoek je ondersteuning op maat, waarbij eigen kracht en verantwoordelijkheid van de cliënt voorop staan?
Wacht dan niet langer en kijk of jij voldoet aan onderstaande functie-eisen!

Als Jeugdconsulent sta je sterk in je schoenen en weet je welke rol en positie je moet innemen. Daarbij vind je het een uitdaging om de zelfredzaamheid van onze inwoners te stimuleren.
Je kunt anderen inspireren, bent stressbestendig, flexibel en resultaatgericht. Je hebt een pro-actieve werkhouding en gaat vraaggericht te werk.
Je beschikt over generale kennis van brede jeugdzorgaspecten, opvoeding en ontwikkeling, van problematiek op gebied van opvoeding en ontwikkeling en van dwang en dranghulpverlening.
Daarnaast heb je kennis van inzicht in lokale en rijksregelingen en de verschillende vormen van ondersteuning, behandeling en begeleiding.
De sleutel tot het resultaat is een goed gesprek waarin je samen met de cliënt en ouders of verzorgers zoekt naar passende oplossingen. Je geleidt de cliënt door naar ketenpartners.
Je indiceert individuele Jeugdwet voorzieningen en bent verantwoordelijk voor de selectie en levering van de verstrekte voorzieningen.

De organisatie
De gemeente wil problemen en knelpunten vroegtijdig signaleren en zoveel mogelijk oplossen met eigen kracht en inzet van sociaal netwerk.
Hulp en ondersteuning wordt snel en adequaat ingezet en problemen worden niet langer geïsoleerd en fragmentarisch opgepakt, maar juist integraal over meerdere leefdomeinen en met oog voor het gezinssysteem. De gemeente vormt de toegang naar meer complexe vormen van ondersteuning.

Wat biedt Maandag® jou?
Wij bieden je een marktconform salaris (op basis van marktconform CAO). Je ontvangt een netto reiskostenvergoeding van €0,19 per kilometer. Een contract vanuit Maandag® behoort tot de mogelijkheden.

Functie eisen

- Afgeronde HBO opleiding, SPH, pedagogiek of orthopedagogiek;
- Recente werkervaring in een functie als Jeugdconsulent/Indicatiesteller Jeugd binnen een
gemeente;
- Ervaring in het werken met GWS4all/Suite.

Alleen sollicitaties die aan bovenstaande eisen voldoen worden in behandeling genomen.

recruiter van de vacature

Alex ten Caat

gerelateerde vacatures

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden