Wijkmarshall

  • Region zuid-holland
  • opleidingsniveau wo hbo
  • Category sociaal domein
  • remoteId 9014287
  • Fulltime/Parttime False fulltime

Over de functie

Zijn de thema's veiligheid en leefbaarheid in een wijk jou bekend, en heb jij de ervaring en kwaliteiten om dit te vergroten in een wijk van een gemeente in Zuid-Holland? Durf jij deze uitdaging aan?

Als wijkmarshall word jij primair ingezet op goed te isoleren en urgente veiligheidsproblemen, die vragen om een andere aanpak dan vanuit de normale lijn mogelijk is. Je bent verantwoordelijk voor de persoonsgerichte- en groepsaanpak van problematische jongeren in samenwerking met het bestaande netwerk van partijen. Het doel van je aanpak is overlast en crimineel gedrag te voorkomen. Je bepaalt, samen met een aantal collega’s, de strategische, tactische en operationele lijnen. Je bent op straat te vinden wanneer dat nodig is en houdt voeling met de wijk en zijn bewoners. Samen met een klein team, waar jij de trekker van bent, biedt je notoire raddraaiers een alternatief, c.q. zorgt ervoor dat ze richting opleidingen, werktrajecten, zinvolle dagbesteding en/of zorg geleid worden. Daar waar nodig heb je zelf contact met deze jongeren.

Je bent bekend bij sleutelfiguren in de wijk en bewoners weten je te vinden. Je signaleert verbeterpunten op het gebied van veiligheid en leefbaarheid in de wijk en weet resultaten te bereiken door de juiste personen met elkaar in contact te brengen. Je zorgt ervoor dat iedereen het belang van de acties inziet (urgentie en commitment). Als de bewoners van de wijk minder overlast gaan ervaren, er minder overlastmeldingen bij de politie binnenkomen en het aantal criminele jongeren reduceert ben je succesvol bezig.

Functie eisen

- Minimaal afgeronde relevante HBO-opleiding (10%)
- Minimaal 3 jaar vergelijkbare aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met het werken met criminele en overlast gevende jongeren. (35%).
- Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met het verbeteren van veiligheid en leefbaarheid in een stad (20%)
- Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met het leiding geven op WO/HBO+ werk- en denkniveau gedurende de laatste 5 jaar (10%)
- Aantoonbare affiniteit en aantoonbare werkervaring met het laten samenwerken van betrokken organisaties en organisatie onderdelen (20%)

recruiter van de vacature

Sjoerd Hagemeijer

gerelateerde vacatures

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden