Aanbestedingsjurist

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region limburg
  • opleidingsniveau wo hbo
  • remoteId 9014149

Over de functie

Vanwege een sterke toename van het aantal juridische (inkoop)adviezen, heeft team Inkoop per direct behoefte aan extra ondersteuning van jou!

Als aanbestedingsjurist bied je juridische ondersteuning bij een goede uitvoering van (complexe) inkoop- en aanbestedingsprocedures aan zowel interne klant alsook team Inkoop. Je beoordeelt strategie- en/of aanbestedingsdocumenten op de daarvoor vastgestelde momenten van de inkoopprocedure en je adviseert Directie en College van B&W ten aanzien van juridische implicaties van inkoopprocedures. Binnen team Inkoop ben jij het aanspreekpunt voor '1e-lijns' juridische inkoopvraagstukken. Je geeft alternatieven aan in complexe besluitvormingsprocessen, weet deze te beargumenteren en vormt een oordeel over diffuse afwegingscriteria waarbij consequenties en risico's van verschillende beleidsgebieden een rol spelen. Verder speel je proactief en preventief in op toekomstige ontwikkelingen of problemen. Je weet anderen te overtuigen door middel van argumenten en houding bij tegengestelde belangen en je kunt daarbij diverse argumenten en gevoeligheden van verschillende partijen bondig samenvatten en de essentie uit de discussie benoemen. Je beschikt over uitstekende analytische vaardigheden zodat je goed in staat bent om, op grond van beschikbare informatie, analyses te maken.

Je bent integer en klantgericht. In je communicatie met mensen weet je een gezonde balans te vinden tussen enerzijds de wensen van de klant en anderzijds de wetgeving. Tevens weet je dit op een voor de klant heldere en duidelijke wijze te verwoorden. Je speelt proactief in op (potentiële) barrières en vindt hiervoor adequate oplossingsrichtingen. Ten slotte heb je een zeer gedegen kennisniveau op het gebied van wet- en regelgeving en weet deze kennis te combineren met economisch inzicht.

Functie eisen

• Een afgeronde HBO rechtenstudie
• Afgeronde NEVI-2 opleiding of vergelijkbaar (inkoopacademie)
• Minimaal 3 jaar werkervaring met het juridisch begeleiden van aanbestedingen binnen een overheidsorganisatie

Voor wat, hoort wat natuurlijk! Maandag® biedt je een salaris naar rato van de gemeenteschalen en maakt het leasen van een auto uit eigen wagenpark bespreekbaar. Maar we organiseren daarnaast ook cursussen op de Maandag® Academy om up to date te blijven en verwelkomen je graag de eerste maandag van de maand tijdens onze Welkom bij Maandag® bijeenkomst. Je leert andere professionals kennen die starten en de interne collega’s van de vestiging. Daar houdt het echter niet op. Vanaf het moment dat je opdracht start komt de accountmanager regelmatig langs om bij te praten. Weet ons tussendoor ook te vinden als sparringpartner!

Tot Maandag®?

recruiter van de vacature

Sanne Dooper

recruiter van de vacature

Sanne Dooper