Jeugdconsulent

  • Region limburg
  • opleidingsniveau hbo
  • Category sociaal domein
  • remoteId 9014115
  • Fulltime/Parttime False fulltime

Over de functie

Als de ontwikkeling van kinderen ernstig in gevaar komt en hun veiligheid in het geding is door problemen bij het opgroeien en opvoeden, weet jij precies wat er nodig is om rust en veiligheid te creëren!

De telefoon gaat; er komt een melding binnen vanuit de politie, huisarts, school of betrokkene over een onveilige gezinssituatie. Met jouw kennis en ervaring binnen de jeugdzorg weet je gezinssituatie duidelijk in kaart te brengen. Dit doe je door middel van het voeren van keukentafelgesprekken en ondertussen observeer je de gezinssituatie. Samen met het gezin kijk je welke ondersteuningsbehoefte er is met betrekking tot opvoedkundige, relationele, materiele, financiële en maatschappelijke problemen binnen het gezin. Hierbij heb je oog voor de zelfredzaamheid van de gezinsleden. Zodoende ben je in staat een goede indicatie af te geven.

Als Jeugdconsulent sta je sterk in je schoenen, weet je goed door te vragen, durf je beslissingen te nemen en weet je binnen stressvolle situaties rust te creëren. Je hebt een proactieve houding en werkt resultaatgericht, vervolgens durf je de situatie ook los te laten. Je beschikt over generale kennis van brede jeugdzorgaspecten, opvoeding en ontwikkeling, van problematiek op gebied van opvoeding en ontwikkeling en van dwang en dranghulpverlening. Ook weet je de gesprekken en observaties goed te rapporteren.

Daarnaast heb je kennis van en inzicht in lokale en rijksregelingen en de verschillende vormen van ondersteuning, behandeling en begeleiding. Je weet hierdoor de cliënten naar de juiste ketenpartners door te verwijzen.

Functie eisen

Functie-eisen:
• HBO werk- en denkniveau
• Relevante en recente werkervaring als Jeugdconsulent bij een gemeente of als Gezinsvoogd/Jeugdbeschermer/Gezinscoach bij bijv. BJZ of CJG
• Kennis van de Jeugdwet
• Kennis van GWS en Suite
• SKJ-geregistreerd of bereid om een registratie aan te gaan

Voor wat, hoort wat natuurlijk! Maandag® biedt je een salaris naar rato van de gemeenteschalen en maakt het leasen van een auto uit eigen wagenpark bespreekbaar. Maar we organiseren daarnaast ook cursussen op de Maandag® Academy om up to date te blijven en verwelkomen je graag de eerste maandag van de maand tijdens onze Welkom bij Maandag® bijeenkomst. Je leert andere professionals kennen die starten en de interne collega’s van de vestiging. Daar houdt het echter niet op. Vanaf het moment dat je opdracht start komt de accountmanager regelmatig langs om bij te praten. Weet ons tussendoor ook te vinden als sparringpartner!

Tot Maandag®!?

Wij zijn ontzettend blij met alle reacties. Mocht je echter binnen 5 werkdagen geen reactie hebben ontvangen, dan sluit jouw profiel mogelijk niet voldoende aan en zullen we jouw sollicitatie in dit traject niet verder behandelen.

recruiter van de vacature

Sanne Dooper

gerelateerde vacatures

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden