Wmo Consulent

  • Region noord-holland
  • opleidingsniveau hbo
  • Category sociaal domein
  • remoteId 9013921
  • Fulltime/Parttime False fulltime

Over de functie

Ben jij de topper die mensen die niet op eigen kracht zelfredzaam kunnen zijn kan helpen, begeleiden en adviseren? Als Wmo consulent realiseer je dit en zullen wij je helpen aan een nieuwe maandag!

Gemeenten zijn belast met de uitvoering van de WMO en zijn in dat kader verantwoordelijk voor de ondersteuning van cliënten.
Als Wmo consulent biedt je bijvoorbeeld begeleiding en dagbesteding, hulp in het huishouden, ondersteuning van de mantelzorger en zet deze zorgaanvragen uit.
Binnen Maandag® zijn wij momenteel op zoek naar ervaren Wmo consulenten die het leuk vinden onder een vast contract, tijdelijke projecten op te pakken bij diverse gemeentes in Noord Holland.

Hoe ziet de dag van een Wmo consulent eruit?

Na het opstarten van je pc en de social talk met je collega’s open je je agenda en bekijk je welke huisbezoeken je vandaag gaat doen.
Per huisbezoek bereidt je je voor door middel van het inlezen van de dossiers.
Tijdens de huisbezoeken voer je het keukentafelgesprek en bekijk je per situatie of de cliënt hulp nodig heeft zoals het bieden van een traplift, vervoer of huishoudelijke hulp. Ook bekijk je in dit gesprek naar de “eigen kracht” van de cliënt, waar is iemand nog zelf toe in staat of waar kan de cliënt nog in de omgeving terecht?

In jouw rol als WMO consulent neem je alle WMO aanvragen op de (nieuwe) WMO maatwerkvoorzieningen van extramurale begeleiding en Beschermd Wonen in behandeling. Vervolgens ga je terug naar kantoor en verwerk je je bezoek in een rapportage en stel je een beschikking op. Waar nodig, overleg je met collega’s, zorgaanbieders, leveranciers en andere (externe) partners.
Kortom, je bent verantwoordelijk van A tot Z in de behandeling en afhandeling van WMO-aanvragen.

Functie eisen

- HBO-niveau Paramedische achtergrond is een pre
- Werkervaring bij een gemeente binnen functie van Wmo consulent is een must
- Ervaring met het systeem GWS
- Bekend met doelgroepen lichamelijke beperkten, verstandelijk beperkten, extramurale GGZ en/of zintuiglijk beperkten
- Klant- en servicegerichte instelling
- Uitstekende communicatieve vaardigheden
- Stressbestendig

Voor wat, hoort wat natuurlijk! Maandag® biedt je een salaris naar rato van de gemeenteschalen en maakt het leasen van een auto uit eigen wagenpark bespreekbaar. Maar we organiseren daarnaast ook cursussen op de Maandag® Academy om up to date te blijven en verwelkomen je graag de eerste maandag van de maand tijdens onze Welkom bij Maandag® bijeenkomst. Je leert andere professionals kennen die starten en de interne collega’s van de vestiging. Daar houdt het echter niet op. Vanaf het moment dat je opdracht start komt de accountmanager regelmatig langs om bij te praten. Weet ons tussendoor ook te vinden als sparringspartner!

recruiter van de vacature

Leonie Vet

gerelateerde vacatures

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden