Adviseur Vastgoedinformatie

  • Region utrecht
  • opleidingsniveau wo hbo
  • Category bouw en civiel
  • remoteId 9013833
  • Fulltime/Parttime False fulltime

Over de functie

Jouw baan
De Adviseur Vastgoedinformatie is actief op het brede terrein van advisering en beheer van (technische) informatie en documentatie van de gebouwen, de installaties en de terreinen van de opdrachtgever in de regio Utrecht. Onder het takenpakket valt onder andere het geven van advies in het gebruik van technische informatie en documentatie binnen de eigen organisatie. Bijvoorbeeld het beheren en ontwikkelen van technische tekenprotocollen. Een andere werkzaamheid is deelname aan ontwikkelingen op informatiegebied, zoals gebruik van BIM in beheer en van Revit. Een aandachtsgebied is het begeleiden van de uitvoering van uitbesteed technisch tekenwerk, wat momenteel ondergebracht is bij een extern tekenbureau. Deze werkzaamheden worden aangevuld met operationele activiteiten. Ook het beschikbaar maken van technische informatie en documentatie aan de interne organisatie of externe partners valt onder de werkzaamheden. Dit ter informatie of ter revisie, digitaal of geplot. De aangeleverde technische informatie moet tekentechnisch worden beoordeeld en gearchiveerd. Ook raadpleeg jij verschillende archieven en het kadaster met als doel de gevraagde technische informatie beschikbaar, actueel en volledig (te maken of) te houden. Daarbij komt ook het beheer van ruimte- en gebouwengegevens, overzichtsplattegronden, kadastrale gegevens en dergelijke kijken. Tot slot valt het maken van rapportages en overzichten op het gebied van technische- en ruimte-informatie onder jouw verantwoordelijkheid.
Er is duidelijk een drieluik aan te duiden in de taakomschrijving. Zo is er behoefte aan Bouwtechnische/ Tekentechnische kennis, ervaring op het gebied van archiefwerk en zijn sociale vaardigheden in deze functie erg van belang.

Jouw team
De rol van het team Vastgoedinformatie is aan het veranderen. Vanuit de traditionele rol van technisch archiefwerk en informatieverstrekking ontwikkelt dit team zich naar advisering in het gebruik van vastgoedinformatie. Daarbij heeft ook de ontwikkeling van de daarbij behorende informatiesystemen onze aandacht. Deze veranderingen is al ingezet met de uitbesteding van technisch tekenwerk. De komende jaren zal worden doorgezet. De adviseur vastgoedinformatie speelt hierin een belangrijke rol.
Bij aanvang van de functie zal de balans tussen adviserende en uitvoerende taken ongeveer 40 procent om 60 procent zijn. Met de bovengeschetste ontwikkelingen verwachten we dat die verhouding gaat naar 70 procent om 30 procent. Voor goed adviseurschap blijft het noodzakelijk ook in de uitvoering actief te zijn.

Functie eisen

• Een afgeronde technische hbo-opleiding Bouwkunde, aangevuld met minimaal twee jaar aantoonbare ervaring in beheer van en/of advisering in vastgoedinformatie
• Ervaring door middel van werk of studie met elektrotechniek en/of civiele techniek
• Relevante werkervaring bij een grote organisatie in de publieke sector
• Ervaring met een documentenmanagementsysteem (DMS) en/of een facilitair management informatiesysteem (FMIS)
• Ervaring met 3D tekenen en BIM is een pré

De functie betreft een aantal maanden detachering waarna de aanstelling wordt omgezet in een vast dienstverband bij de opdrachtgever.

recruiter van de vacature

Anouk Mulder

gerelateerde vacatures

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden