Planeconoom

  • remoteId 9012598

Over de functie

Zijn termen grondexploitaties, grondwaarden en gebiedsontwikkeling waar jouw hart sneller van gaat kloppen? Dan zoek ik jou!
Voor gemeentelijke opdrachtgevers zijn wij met regelmaat op zoek naar Planeconomen die een goed gevoel heeft voor financieel economische uitdagingen.

Als planeconoom houd jij je bezig met het berekenen van de grondwaarde van ruimtelijke plannen. Door de grondwaarde van het uitgevoerde plan te vergelijken met de huidige waarde van de grond, bereken je of de investeringen voor het plan rendabel zijn. De focus van jouw werk ligt op het beheer en de control van gebiedsontwikkeling. Je adviseert over, ontwikkelt en onderhoudt grondexploitaties, exploitatieplannen en (risico)analyses. Je adviseert op het gebied van grondexploitaties, grondbeleid, planrisico’s, risicobeheersing en kostenverhaal. Verder bereken je de financieel-economische kant van diverse ruimtelijke plannen, zoals een bestemmingsplan, en adviseer je andere disciplines. Het voeren van het grondbeleid vormt daarnaast een groot onderdeel van de werkzaamheden.

Functie eisen

Je hebt minimaal 3 jaar relevante, recente werkervaring. Een afgeronde gerichte HBO/WO-opleiding (bijv. Planologie/Sociale Geografie). Je hebt lef, bent gefocust , snel maar ook nauwkeurig, pragmatisch/hands-on, resultaat- en oplossingsgericht. Ook heb je ervaring met projectmatig werken en het aansturen van processen, gevoel voor politiek/bestuurlijke verhoudingen en je bent een netwerker, organisatorisch sterk, samenwerkingsgericht, assertief en omgevingsbewust. Je bent vanzelfsprekend communicatief goed onderlegd, zowel mondeling als schriftelijk en je hebt zin in een nieuwe uitdaging!

recruiter van de vacature

Lois Engelschman

recruiter van de vacature

Lois Engelschman