Medewerker bezwaar en beroep/ juridisch kwaliteitsmedewerker WMO

  • Region noord-brabant
  • opleidingsniveau wo hbo
  • Category sociaal domein
  • remoteId 9012271
  • Fulltime/Parttime False fulltime

Over de functie

Juridisch kwaliteitsmedewerkers/ medewerker bezwaar en beroep voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning ( WMO ) LET OP: Wij zijn op zoek naar juridisch kwaliteitsmedewerkers / medewerkers bezwaar en beroep binnen de WMO en Jeugd. Sta jij open voor een nieuwe uitdaging binnen het sociaal domein reageer dan snel!

Bij de werkzaamheden moet je denken aan:
- Het zorgdragen voor kwaliteitsontwikkeling en procesondersteuning op het werkterrein van de zorg en ondersteuning, met name de WMO.
- Het voeren van schriftelijk verweer in het kader van de behandeling van bezwaarschriften en zorg- voor de vertegenwoordiging tijdens hoorzittingen van de bezwarencommissie.
- Het vertegenwoordigen van de gemeente bij de voorzieningenrechter, de rechtbank, Centrale Raad van Beroep in procedures tegen besluiten.
- Verantwoordelijk voor het periodiek uitvoeren van kwaliteitscontroles en hierover rapporteren aan het management, op basis hiervan adviseren van het management omtrent door te voeren verbeteringen.
- Verantwoordelijk voor het maken en up to date houden van verordeningen, besluiten, nadere regels en beleidsregels op basis van landelijke regelgeving, gemeentelijk ontwikkeld beleid en jurisprudentie.
- Het zorg dragen voor het ontwikkelen en aanpassen van tekstproducten, formulieren, folders, telefoonscripts.
- Het toetsen en afhandelen van werkprocessen.

Functie eisen

Een afgeronde juridische opleiding met kennis van het vak en specialisme op het aandachtsgebied Wet Maatschappelijke Ondersteuning.
Kennis van de wet- en regelgeving, kwaliteitsmanagement, de uitvoeringspraktijk en de diverse instellingen die betrekking hebben op de klantvraag en de onderlinge samenhang tussen deze aspecten en van de specifieke problematiek van de doelgroep.
Kennis van de complexe producten en diensten op het de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, de bijbehorende gemeentelijke processen, de uitwerking van juridische regelgeving en de doelstellingen van de gemeente.
Sociale vaardigheid voor het bewerkstelligen van acceptatie over beslissingen bij klanten en het bevorderen van synergie in de samenwerking met andere instanties.
Kennis en ervaring in het GWS4ALL en Suite systeem.

recruiter van de vacature

Marree Kemps

gerelateerde vacatures

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden