Gezinsmanager

  • remoteId 9010152

Over de functie

Sta jij sterk in je schoenen, ben je niet op je mondje gevallen en heb je ervaring met gedragsproblematiek? Wil jij een belangrijke schakel zijn in het begeleiden van ouders en kind naar een veilige opvoedsituatie? Dan zoeken wij jou!

Voor een van onze opdrachtgevers in Zeeland zijn wij op zoek naar een Gezinsmanager die van aanpakken weet. De functie van Gezinsmanager kenmerkt zich door het verrichten van werkzaamheden in een systeemgerichte context. Je werkt in complexe gezinssituaties, onveilige situaties en met cliënten met gebrek aan inzicht en motivatie in veranderingsprocessen. De beslissingen die genomen worden gedurende zo’n proces hebben vaak een grote impact op het gezin. Jij voert de regie en bepaalt de kaders. De juiste specialisten worden ingezet voor het verlenen van (medische) hulp. Samen met de betrokkenen werk je toe naar een veilige opvoedsituatie waar het kind voldoende ruimte heeft zich verder te ontwikkelen.

Analytisch ben je sterk. Je evalueert samen met een multidisciplinair team een gezinssituatie en beoordeelt of het noodzakelijk is om actie te ondernemen. Na vaststelling van de ernst van een zaak, vertaal je deze in een hulpverleningsplan. Dit gebeurt in een justitieel kader en hierbij neem je zowel de behoeften van het kind als de ouders/voogden in acht. Waar nodig grijp je in, waarbij de veiligheid en ontwikkeling van het kind voorop staan.

Zeker binnen iets kwetsbaars als de jeugdzorg is het van belang dat het proces nauwlettend geëvalueerd wordt. Samen met de betrokkenen ben jij verantwoordelijk voor het realiseren en volgen van de nodige zorg. Je houdt de regie in handen en coördineert ondersteuners. Desondanks kan het voorkomen dat er crisissituaties ontstaan. Op dit soort momenten handel je adequaat en methodisch en ben je je bewust van de gevolgen die een besluit kunnen hebben. Het algehele proces rapporteer je aan de Kinderrechter. Zo worden uiteindelijk alle schakels binnen dit kwetsbare proces aan elkaar gelinkt. Hierin ben jij een ontzettend belangrijke schakel!

Functie eisen

Functie eisen
• Je kunt uitstekend samenwerken en stelt de belangen van zowel de ouders als het kind voorop
• Je hebt een afgeronde HBO opleiding in de richtingen MWD, Pedagogiek of SPH
• Je bent SKJ geregistreerd
• Werkervaring binnen de jeugdzorg is van belang
• Werkervaring binnen het gedwongen kader is een pré, niet een vereiste

Wat biedt Maandag® jou?
• Een marktconform salaris op basis van het cao Jeugdzorg zoals deze nu geldt. Inschaling gebeurt op basis van opleiding en ervaring
• Samen met de Maandag® Academy werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en volg je diverse cursussen en trainingen
• Gedurende je opdracht word je begeleid door je Accountmanager en Recruiter

Antwoord jij op alles hierboven volmondig ja en ben je nog even enthousiast als toen je de vacature zag? Dan wil ik graag met jou in contact komen!

recruiter van de vacature

Charlotte Koopmans

recruiter van de vacature

Charlotte Koopmans