vrijdag 5 januari 2018

Flexibiliteit ten top
Druk, druk, druk. Werkgevers beseffen maar al te goed dat we het allemaal druk hebben. Organisaties spelen daarop in. Het is nu al bij veel werkgevers mogelijk om een dag of twee thuis te werken, maar thuiswerk gaat in 2018 nog populairder worden. 

Vast maar toch flexibel
Waar je 40 jaar geleden nog je hele leven bij één baas werkte, willen mensen nu vooral een uitdagend en leuk beroep. Zoals een baan waarmee je afwisselende en interessante projecten kunt draaien en toch de zekerheid hebt van een vast inkomen, pensioen en opleiding. Officieel heet dat detacheren: met zo min mogelijk risico’s en onzekerheden in allerlei verschillende keukens kunnen kijken. 

Meer start-ups
De jonge generatie durft meer. Dat is 2018 niet anders. Zij denken niet ‘wat als…’ maar ze doen. De pas afgestudeerden barsten van creativiteit en weten als geen ander hun zelfgemaakte product te verkopen.

Welke waarde heeft een vast contract nog
In het televisieprogramma Buitenhof brak hoogleraar Beatrice de Graaf een lans voor het einde van het contract voor onbepaalde tijd. Wat rigoureus misschien, maar het is een teken aan de wand. De economie flexibiliseert in een steeds hoger tempo en het contract voor onbepaalde tijd raakt achterhaald. Het is in elk geval niet meer de levensverzekering die het voor veel mensen was, maar eerder een schijnzekerheid. Tegenwoordig kunnen mensen zelf hun richting bepalen. De populariteit van freelance- en flexibel werk met zekerheid nemen daardoor toe.

Eerste indruk wordt met de seconde belangrijker
Ken je de 6/60 seconden regel? Meer en meer werkgevers passen die regel toe tijdens het solliciteren. Bij het bekijken van je CV beslissen ze al na 6 seconden of ze je al dan niet uitnodigen voor een gesprek. Krijg je goed nieuws? Hou dan rekening dat de eerste 60 seconden van het interview doorslaggevend zijn. Wees goed voorbereid en je nieuwe job ligt binnen handbereik.

 • vertel ...
 • moet je zien
 • goed verhaal
 • in het nieuws
 • volgens mij

lees meer over dit onderwerp:

 • jun 16
  Professional Nikki genomineerd voor leraar van het jaar

  leerlingen nomineren 

  nikki voor 

  onderwijsprijs.

  Geschreven door Kione op donderdag 2 juni 2016 Maandag® professional Nikki is een van de kanshebbers voor de titel Leraar van het Jaar Voortgezet Onderwijs. Wat is haar geheim als docent? lees verder
 • jul 16
  Professional Janet(jes) moet blijven
  Een handgeschreven brief aan de directrice en een heuse handtekeningenactie om hun juf Janet te laten blijven. Een fantastisch compliment. We vroegen Maandag® professional Janet naar haar ervaringen als docent in het speciaal onderwijs. lees verder
 • aug 16
  Professional Freek brengt cabaret in de klas

  lesgeven.

  daar zit muziek in.

  Geschreven door Kione op vrijdag 19 augustus 2016 Er was eens een docent Engels, genaamd Freek. Deze Maandag® professional heeft drie passies: lesgeven, de Engelse taal en cabaret. Voor de klas weet hij dit perfect te combineren. Hoe zo'n les Engels er dan uitziet, lees je hier. lees verder