Corporate rebels

maandag 25 december 2017

Gefrustreerd stopte Joost Minnaar met zijn baan als scheikundige bij een bedrijf in Barcelona. Hij werd ‘gek van de hiërarchie en desinteresse’. Samen met zijn studiemaatje Pim de Morree begon de Eindhovenaar Corporate Rebels. Ze besloten hun helden te ontmoeten: 50 ondernemers die streven naar gelukkige werknemers.

Hoe kwam je op het idee?
“Uit onderzoek blijkt dat 65 procent van de mensen werkt om geld te verdienen, 25 procent saboteert de boel (werkt tegen) en minder dan 10 procent heeft plezier in het werk. Ik vind dat verdrietige getallen. Kennelijk is ongelukkig zijn met je job een wereldprobleem, waar niemand echt iets aan doet.”

Hoe was dat bij jezelf? Ben jij gelukkig geweest in een baan?
“Na mijn master in Barcelona vond ik een baan bij een innovatielaboratorium van een groot Duits bedrijf. Bijna iedereen vertrok er na twee jaar. Ook ik raakte gefrustreerd. Er was een volledig gebrek aan transparantie en een verstikkende hiërarchie. Bovendien leek niemand echt op de jonkies te zitten wachten. Er was totaal geen nieuwsgierigheid naar wat we nou deden.”

En toen?
“Ik las in die tijd veel boeken van ondernemers zoals Ricardo Semler en Richard Branson. Zij beschreven de manier waarop je werknemers wel gelukkig kunt maken. Die kennis probeerde ik naar mijn baan te vertalen. Zo skipte ik nutteloze meetings, ging mijn eigen werktijden hanteren en probeerde nieuwe doelen te formuleren. Maar het hielp niks. Ik kwam met mijn ideeën tot een bepaalde laag in de organisatie en daarna stokte het.” 

Je hebt ontslag genomen en met Corporate Rebels begonnen. Wat is jullie droom?
“We willen met Corporate Rebels zoveel mogelijk succesvolle ondernemers spreken die hun bedrijf helemaal inrichten op het geluk van hun medewerkers. Met de kennis die we vergarenzien we een enorme kans om een wereldprobleem op te lossen van mensen die ongelukkig worden van hun baan.”

Wat zijn de basis ingrediënten voor geluk in je werk? Hebben jullie dat al ontdekt?
“Dat is stoppen met Command & Control. Vanaf onze kindertijd is er namelijk altijd wel iemand, die vertelt wat je moet doen en je straft voor de dingen die je niet kunt. Het is juist belangrijk dat mensen zich verder ontwikkelen in elke richting die ze maar wensen. Vrijheid, vertrouwen, verantwoordelijkheid en transparantie zijn de belangrijkste bedrijfswaarden voor werknemersgeluk.”

Maar?
“De meeste bedrijven zeggen wel dat ze dat belangrijk vinden en hebben een doel, maar die staat vaak op de muur geschreven en is verzonnen door een consultancybureau.”

Hoe werkt het wel?
“Een hoger doel voor een bedrijf komt uit de mensen zelf.”

Heb je een voorbeeld?
“Denk aan ‘Buurtzorg’ van Jos de Blok. Zij hebben als doel: ‘Wij willen de beste én goedkoopste zorg van Nederland leveren.’ Snapt iedereen en daar worden mensen gelukkig van: dat is de reden waarom ze werken.”

  • vertel ...

lees meer over dit onderwerp: