Zo dus!

vrijdag 22 december 2017

Herkenbaar? Je wordt wakker en het eerste wat je doet is je telefoon checken. Mail, Facebook, Instagram, WhatsApp, Twitter… Dit doe je vervolgens heel de dag door. Je bent immers overal en altijd online. Toch hoor je ook steeds meer mensen die wel wat minder op hun beeldscherm zouden willen staren. Met de feestdagen heb je het perfecte excuus om offline te gaan.

Dat doe je zo:

Zet je notificaties uit.
De behoefte om je telefoon te checken wordt vaak getriggerd door dat oplichtende scherm. Vijf nieuwe WhatsApp-berichten. Een nieuwe like op Instagram. Zet je notifications zo veel mogelijk uit zodat je niet constant wordt afgeleid.

Gebruik een wekker (in plaats van je telefoon).
Hoe vaak scroll jij nog even door Facebook terwijl je de wekker zet? Voor je het weet ben je een half uur verder, terwijl je eigenlijk naar bed ging. En nog erger; vaak is het eerste wat je doet na het wakker worden wéér je telefoon checken.

Installeer een app.
Lol. Je hebt apps (Moment en Quality Time) die bijhouden hoe veel tijd je spendeert op je telefoon. Je kan voor jezelf een limiet instellen per dag en de app geeft een seintje als je langer dan een kwartier naar je beeldscherm tuurt zodat je je telefoon weglegt.

Delete je social media apps voor een paar dagen.
Rigoureus? Dat is relatief. In het beste geval laat je de telefoon wat vaker liggen omdat je niet meer doelloos door Facebook scrolt en in het ergste geval download je het na een uur weer.

 • vertel ...
 • moet je zien
 • goed verhaal
 • in het nieuws
 • volgens mij

lees meer over dit onderwerp:

 • jun 16
  Professional Nikki genomineerd voor leraar van het jaar

  leerlingen nomineren 

  nikki voor 

  onderwijsprijs.

  Geschreven door Kione op donderdag 2 juni 2016 Maandag® professional Nikki is een van de kanshebbers voor de titel Leraar van het Jaar Voortgezet Onderwijs. Wat is haar geheim als docent? lees verder
 • jul 16
  Professional Janet(jes) moet blijven
  Een handgeschreven brief aan de directrice en een heuse handtekeningenactie om hun juf Janet te laten blijven. Een fantastisch compliment. We vroegen Maandag® professional Janet naar haar ervaringen als docent in het speciaal onderwijs. lees verder
 • aug 16
  Professional Freek brengt cabaret in de klas

  lesgeven.

  daar zit muziek in.

  Geschreven door Kione op vrijdag 19 augustus 2016 Er was eens een docent Engels, genaamd Freek. Deze Maandag® professional heeft drie passies: lesgeven, de Engelse taal en cabaret. Voor de klas weet hij dit perfect te combineren. Hoe zo'n les Engels er dan uitziet, lees je hier. lees verder