Carrièreswitch voor celebrities 

maandag 18 december 2017

Denk je weleens aan een volledige carrièreswitch? Voormalig staatssecretaris Fred Teeven (58) deed het gewoon! Hij werkt tegenwoordig als buschauffeur bij vervoersbedrijf Connexxion. Andere BN’ers gingen hem voor. Je raadt nooit wie. 

Pia Dijkstra (van het NOS-journaal)
Met voorkeursstemmen kwam ze 2010 in de Tweede Kamer voor D66. Daar voert ze het woord over zorg, emancipatie en medisch-ethische kwesties. Dijkstra was al een bekende Nederlander, maar dan als nieuwslezeres bij de NOS. 

Ad Visser (oud-Tv-presentator van AVRO’s Toppop)
Hij is tegenwoordig multimedia-performer. Na zijn televisiecarrière ontwikkelde hij de serie Brainsessions met muziek die de hersenactiviteit zou beïnvloeden. Tegenwoordig is hij ook singer-songwriter en dichter. 

Charly Lownoise (de happy hakker)
Inderdaad. Welke dertiger heeft er niet staan hakken op Wonderfull Days en Hardcore Feelings van Charly Lownoise & Mental Theo? Hoe groot is de stap die Charly Lownoise (echte naam Ramon Roelofs) daarna maakte: van nachten lang springen op het podium is hij nu zenleraar. 

Dennis Storm (presentator BNN)
Op Instagram vertelde Storm dat hij geen plezier meer haalde uit zijn rol als tv-presentator. Hij is nu een meubeldesigner en maakt van oude spullen nieuwe gebruiksvoorwerpen. Zijn bedrijf in Den Haag heet atelier Raconteur.  

Frederique van der Wal (voormalig topmodel)
In plaats van de covers van de Vogue en Cosmopolitan, siert Frederique nu de reclames van haar eigen multinational: Frederique’s Choice Europe. Dit is een online shop voor bloemen en planten. 

Royston Drenthe (ex-profvoetballer)
Oud-voetballer Royston Drenthe speelde van 2005 tot 2007 bij Feyenoord, en ging erna voor 14 miljoen euro naar Real Madrid. Tegenwoordig is hij rapper en treedt op onder de naam Roya2Faces.

Edward Linskens (ook voormalig profvoetballer)
Met PSV werd hij vier keer Nederlands landskampioen. Hij maakte zijn club Europees kampioen met een onwaarschijnlijk rollertje in de wedstrijd tegen Real Madrid. Guess what? Nu leidt hij de nachtdienst bij het uitvaartcentrum van DELA.

 • moet je zien

lees meer over dit onderwerp:

 • jul 16
  De Maandag® van Sharon - overheid

  de maandag van
  beleidsmedewerker sharon.

  Geschreven door Fleur op dinsdag 19 juli 2016 Maandag® professional Sharon wilde graag werkervaring opdoen bij een gemeente. Ze klopte aan bij Maandag® en is inmiddels gestart als Beleidsmedewerker Jeugd. Hoe werken bij Maandag® haar bevalt? Dat vertelt ze hier. lees verder
 • aug 16
  De Maandag® van Diana - onderwijs

  de maandag van
  docent diana.

  Geschreven door Fleur op donderdag 11 augustus 2016 Diana is docent Nederlands bij Maandag®. Na vele jaren in het onderwijs, vroeg ze zich af: is dit het nou? Maandag® bood haar de afwisseling waar ze naar op zoek was. Kijk en luister naar haar ervaringen. lees verder
 • mei 16
  De Maandag® van Ed - overheid

  de maandag van
  jurist ed.

  Geschreven door Fleur op dinsdag 31 mei 2016 Op vrijdag op gesprek en op dinsdag al beginnen. Die snelle manier van werken bevalt Ed, jurist handhaving kinderopvang, wel. Net als het directe contact met zijn werkgever. Hoe bevalt het deze Maandag® professional om gedetacheerd te worden? lees verder