het nationaal verpleegkundigen evenement in de jaarbeurs in utrecht.

dinsdag 3 oktober 2017

Maandag® wilde graag weten hoe verpleegkundigen over hun arbeidsvoorwaarden denken. Waarom kiezen zij voor dit vak? Hoe beïnvloeden deze hun werkplezier? Daarom hebben wij in samenwerking met Nursing het vakblad Groot Nationaal Verpleegkundigen Onderzoek opgezet, waaraan zo’n 2.000 verpleegkundigen hebben deelgenomen.

Verpleegkunde is volwassen
Uit het Groot Nationaal Verpleegkundigen Onderzoek blijkt dat het vak volwassen is geworden. Verpleegkundigen kiezen het vooral om inhoudelijke redenen en willen op hun vakinhoudelijke deskundigheid aangesproken worden. Roeping is dus al lang niet meer de belangrijkste beweegreden. Uit het onderzoek blijkt dat er binnen het vak verpleegkunde veel leeft. We organiseren daarom op 2 november een evenement speciaal voor verpleegkundigen in de Jaarbeurs in Utrecht.

Het programma
Tijdens het evenement delen we de verdere uitkomsten van het onderzoek en neemt Peter Heerschop de aanwezigen mee door een interessant middagprogramma met verschillende workshops. Zo ga je onder leiding van theatermaker Ewout Bomert in debat en bespreek je met andere verpleegkundigen hoe je kunt omgaan met lastige situaties in de zorg. Vervolgens volg je de workshop Omgaan met agressie en kruip je in de huid van ‘regisseur’ of ‘hoofdrolspeler’. Vervolgens sluit je de dag met een inspiratiesessie.

Kom je ook 2 november?
Benieuwd wat je nog meer kunt verwachten? Bekijk het dagprogramma hier op en meld je kosteloos aan. We zien je graag op 2 november 2017 in de Jaarbeurs in Utrecht. Tot dan!

 • vertel ...
 • moet je zien
 • goed verhaal
 • in het nieuws
 • volgens mij
Fleur Buis

Geschreven door Fleur

Fleur werkt als Community Manager voor Maandag®. Fleur is altijd online. Met name op social media. Daar kan ze, ook voor Maandag®, haar creativiteit in kwijt.

lees meer over dit onderwerp:

 • jun 16
  Professional Nikki genomineerd voor leraar van het jaar

  leerlingen nomineren 

  nikki voor 

  onderwijsprijs.

  Geschreven door Kione op donderdag 2 juni 2016 Maandag® professional Nikki is een van de kanshebbers voor de titel Leraar van het Jaar Voortgezet Onderwijs. Wat is haar geheim als docent? lees verder
 • jul 16
  Professional Janet(jes) moet blijven
  Een handgeschreven brief aan de directrice en een heuse handtekeningenactie om hun juf Janet te laten blijven. Een fantastisch compliment. We vroegen Maandag® professional Janet naar haar ervaringen als docent in het speciaal onderwijs. lees verder
 • aug 16
  Professional Freek brengt cabaret in de klas

  lesgeven.

  daar zit muziek in.

  Geschreven door Kione op vrijdag 19 augustus 2016 Er was eens een docent Engels, genaamd Freek. Deze Maandag® professional heeft drie passies: lesgeven, de Engelse taal en cabaret. Voor de klas weet hij dit perfect te combineren. Hoe zo'n les Engels er dan uitziet, lees je hier. lees verder