nu moet je de kennis nog zien te vinden.

vrijdag 28 juli 2017

Doorleren is meer dan af en toe een opfriscursus volgen. Wie wil blijven leren, zal dat moeten inbedden in de drukte van zijn of haar dag. Maar hoe doe je dat? Dankzij technologie kun je steeds flexibeler aan je ontwikkeling werken. Vaak is het een kwestie van structuur, discipline en een gezonde dosis nieuwsgierigheid. Kennis en inspiratie kun je overal vandaan halen, deze tips helpen je op weg. By the way, deze vakantieperiode is het ideale moment om bij te lezen.

Zoek kennis op en laat het naar je toekomen
Check alle relevante nieuwsbrieven, websites, LinkedIn-groepen, bloggers/vloggers en online colleges (Universiteit van Nederland) waar je actuele thema’s uit jouw vakgebied tegenkomt. Vaak kun je je abonneren op deze sites of nieuwsbrieven, zodat je de laatste updates automatisch ontvangt. 

Leer online van collega’s
Maak een of twee keer per werkweek tijd om aan micro-learning te doen. Dat kan bijvoorbeeld door korte instructiefilms te bekijken, thema presentaties te zien op Ted Talks of korte online leermodules te volgen. Als professional van Maandag® kun je gebruikmaken van de online trainingen van GoodHabitz. Er zijn meer dan 80 trainingen beschikbaar om gericht te werken aan jouw ontwikkeling. 

Reis je? Gebruik die tijd. Lees en luister
Schaf vakliteratuur aan, maar lees ook interviews en achtergrondartikelen over jouw beroep in de dagbladen, op nieuwsplatforms en in tijdschriften. Wie auto rijdt kan onderweg luisteren naar podcasts en luisterboeken over ontwikkelingen binnen het vakgebied.

Organiseer inspiratiemiddagen op je werk
Houd sessies waarvoor je collega’s uitnodigt om dingen te laten zien die hen inspireren. Met enige regelmaat laat je ook een expert aanschuiven die komt vertellen over een specifieke deskundigheid.

Leren hoeft dus niet ingewikkeld en tijdrovend te zijn. Door met regelmaat een leermoment te pakken, ga je met sprongen vooruit. Heb jij ook nog andere ideeën om bij te blijven in je vak? Deel het met ons. 

 • vertel ...
Fleur Buis

Geschreven door Fleur

Fleur werkt als Community Manager voor Maandag®. Fleur is altijd online. Met name op social media. Daar kan ze, ook voor Maandag®, haar creativiteit in kwijt.

lees meer over dit onderwerp:

 • jun 16
  Professional Nikki genomineerd voor leraar van het jaar

  leerlingen nomineren 

  nikki voor 

  onderwijsprijs.

  Geschreven door Kione op donderdag 2 juni 2016 Maandag® professional Nikki is een van de kanshebbers voor de titel Leraar van het Jaar Voortgezet Onderwijs. Wat is haar geheim als docent? lees verder
 • jul 16
  Professional Janet(jes) moet blijven
  Een handgeschreven brief aan de directrice en een heuse handtekeningenactie om hun juf Janet te laten blijven. Een fantastisch compliment. We vroegen Maandag® professional Janet naar haar ervaringen als docent in het speciaal onderwijs. lees verder
 • aug 16
  Professional Freek brengt cabaret in de klas

  lesgeven.

  daar zit muziek in.

  Geschreven door Kione op vrijdag 19 augustus 2016 Er was eens een docent Engels, genaamd Freek. Deze Maandag® professional heeft drie passies: lesgeven, de Engelse taal en cabaret. Voor de klas weet hij dit perfect te combineren. Hoe zo'n les Engels er dan uitziet, lees je hier. lees verder