een selectie onze favoriete timemanagement apps.

woensdag 31 mei 2017

De ene app groepeert alle interessante dingen die je tegenkomt. De ander app helpt je overzicht te krijgen over de taken. Terwijl weer de volgende app websites blokkeert die je afleiden van je echte werk. Het is maar wat je fijner vindt. Er zijn veel verschillende apps om meer structuur en overzicht te krijgen én te houden. Genoeg keuze. Daarom een selectie onze vier favoriete timemanagement apps.

Daymate
Deze Nederlandse app brengt structuur aan in je dagelijkse activiteiten. Annemieke Modderman heeft de app laten ontwikkelen voor haar autistische zoon Vincent, die baat heeft bij structuur en regelmaat. DayMate biedt die structuur. Voor iedereen. De app werkt niet met traditionele to-do lijsten, maar met heldere iconen. Zo weet je in één oogopslag wat jouw volgende taak is. En met pushberichten geeft de app aan wat je moet doen en hoe lang je hierover doet. De app blinkt vooral uit door zijn uitstraling en eenvoud. 

Things
Structuur in je dagelijkse to-do lijst en prioriteiten aangeven. Dat kan met Things. Je kunt activiteiten vooruitplannen, tags toevoegen, opmerkingen plaatsen, datums aangeven en meldingen ontvangen wanneer jij wilt. Wat vooral handig is, is dat je de to-do’s kunt verdelen in ‘Projecten’. Dit kunnen zakelijk projecten zijn, maar ook privé-projecten aanmaken zoals ‘Sporten.’ of ‘Gezin’. In het project ‘Someday’, dat automatisch in de app staat, zet je allerlei zaken in die je ooit nog moet doen, maar geen haast hebben.

Appie
De onvolprezen app van Albert Heijn is Appie. Dit is natuurlijk geen timemanagement tool waarin je afspraken of taken bijhoudt, maar maakt het leven wel wat makkelijker. Hoe relaxt is het om niet elke week je boodschappenlijstje opnieuw te schrijven? Appie onthoudt de boodschappen en zet je boodschappen in de volgorde van de looproute in de dichtstbijzijnde Albert Heijn. Handig hé. 

Polymail
Op het hoofdkantoor van Zara mogen collega’s elkaar niet mailen. Als je iets van elkaar nodig hebt of informatie wilt delen, doe je dat maar face-to-face. Dat is hun filosofie. Het Spaanse winkelmerk is uniek met die benadering. Bij de meeste organisaties wordt nog steeds veel gemaild. Vaak een stressfactor. Er verschijnen dan ook elk jaar nieuwe mail-apps. De mailapp die veelgebruikt wordt is de Polymail voor iOS en Mac. Een krachtige app met veel verschillende functies. Zo kun je, net zoals in chatapps, leesbewijzen versturen. Je krijgt dan vanzelf een pushbericht wanneer de mail gelezen is. Ook kun je mails snoozen. Je wordt er later aan herinnerd het bericht te lezen. Of mails inplannen, zodat deze op een door jou gekozen tijdstip verstuurd worden.

Cold Turkey
Deze app zorgt ervoor dat je tijdens je werk niet wordt afgeleid door websites als Facebook, YouTube en NU.nl. Je kunt ze namelijk gedurende een bepaalde periode blokkeren. Nadat je de tool hebt gedownload, kun je aangeven welke websites je deels of geheel wilt blokkeren. Nadat je de websites hebt geselecteerd, druk je op de Go Cold Turkey!-knop. En weg zijn ze!

Gebruik jij een van deze of andere timemanagement apps? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaring.

 • vertel ...
Fleur Buis

Geschreven door Fleur

Fleur werkt als Community Manager voor Maandag®. Fleur is altijd online. Met name op social media. Daar kan ze, ook voor Maandag®, haar creativiteit in kwijt.

lees meer over dit onderwerp:

 • jun 16
  Professional Nikki genomineerd voor leraar van het jaar

  leerlingen nomineren 

  nikki voor 

  onderwijsprijs.

  Geschreven door Kione op donderdag 2 juni 2016 Maandag® professional Nikki is een van de kanshebbers voor de titel Leraar van het Jaar Voortgezet Onderwijs. Wat is haar geheim als docent? lees verder
 • jul 16
  Professional Janet(jes) moet blijven
  Een handgeschreven brief aan de directrice en een heuse handtekeningenactie om hun juf Janet te laten blijven. Een fantastisch compliment. We vroegen Maandag® professional Janet naar haar ervaringen als docent in het speciaal onderwijs. lees verder
 • aug 16
  Professional Freek brengt cabaret in de klas

  lesgeven.

  daar zit muziek in.

  Geschreven door Kione op vrijdag 19 augustus 2016 Er was eens een docent Engels, genaamd Freek. Deze Maandag® professional heeft drie passies: lesgeven, de Engelse taal en cabaret. Voor de klas weet hij dit perfect te combineren. Hoe zo'n les Engels er dan uitziet, lees je hier. lees verder