cadeautje: zomaar een dag vrij. 

donderdag 25 mei 2017

Je hebt zomaar, midden in de werkweek, vrij. Het is Hemelvaartsdag. Hoe heerlijk is dat? Geen wekker. Geen overleggen. Geen verplichtingen. Alleen jij en een lege agenda. Maar toch, wat ga je doen? Misschien lekker niks. 

 1. Denk vooral aan jezelf

Kan ik dat wel maken? Moet ik toch niet wat nuttigs gaan doen? Opruimen, boodschappen doen, de laatste mails beantwoorden of lezen over de ontwikkelingen in je vakgebied? Nee hoor. Maar het mag natuurlijk wel. Doe iets waar jij blij van wordt. Waar jij energie van krijgt. Als dat een van deze activiteiten is, is dat prima toch?

 1. Wat ga je doen?

Precies. Dat is punt 2. Neem een kop koffie of thee en bedenk rustig wat je de laatste tijd gemist hebt. Afspreken met vrienden, familie of collega’s? Ergens naartoe? Als een lege agenda ongemakkelijk voelt en je niet meteen weet wat je wilt, is het handig om even te googelen. Op Hemelvaartsdag zijn er vaak leuke dingen te doen. Geen zin in? Neem een kijkje in je boekenkast en plof op de bank.

 1. Geniet van deze mooie vrije dag!

Alles wat je doet is goed. Dus alsjeblieft, geniet van deze mooie vrije dag. Nergens voor nodig om te denken dat je van alles had moeten doen. Zonde van je tijd! Het is zoals Loesje zegt: ‘Het grootste misverstand van vrije tijd is hoe je die kunt vullen’. Print dat in je geheugen.

 • vertel ...
Fleur Buis

Geschreven door Fleur

Fleur werkt als Community Manager voor Maandag®. Fleur is altijd online. Met name op social media. Daar kan ze, ook voor Maandag®, haar creativiteit in kwijt.

lees meer over dit onderwerp:

 • jun 16
  Professional Nikki genomineerd voor leraar van het jaar

  leerlingen nomineren 

  nikki voor 

  onderwijsprijs.

  Geschreven door Kione op donderdag 2 juni 2016 Maandag® professional Nikki is een van de kanshebbers voor de titel Leraar van het Jaar Voortgezet Onderwijs. Wat is haar geheim als docent? lees verder
 • jul 16
  Professional Janet(jes) moet blijven
  Een handgeschreven brief aan de directrice en een heuse handtekeningenactie om hun juf Janet te laten blijven. Een fantastisch compliment. We vroegen Maandag® professional Janet naar haar ervaringen als docent in het speciaal onderwijs. lees verder
 • aug 16
  Professional Freek brengt cabaret in de klas

  lesgeven.

  daar zit muziek in.

  Geschreven door Kione op vrijdag 19 augustus 2016 Er was eens een docent Engels, genaamd Freek. Deze Maandag® professional heeft drie passies: lesgeven, de Engelse taal en cabaret. Voor de klas weet hij dit perfect te combineren. Hoe zo'n les Engels er dan uitziet, lees je hier. lees verder