agressiviteit is voor veel mensen die in de publieke sector werken dagelijkse kost geworden. wat betekent dat?

vrijdag 21 april 2017

We leven in een samenleving waarin mensen steeds vaker denken ‘daar heb ik recht op’. Dat kan tot vervelende situaties leiden als je werkt in de publieke sector. Van de balie in het gemeentehuis, de ouderavond op school tot de spoedopname in het ziekenhuis. Mensen staan over het algemeen sneller op hun strepen. Dat leidt regelmatig tot onredelijk en agressief gedrag. Maar hoe ga je daarmee om?

Maandag® ontwikkelde een praktische workshop voor professionals om beter te leren omgaan met situaties waarin de sfeer ongemakkelijk wordt en situatie uit de hand kan lopen. Deze workshop, ontwikkeld op de Maandag® Academy, is een introductie om te leren omgaan met onredelijk, lastig of zelfs agressief gedrag. In de workshop werk je vanuit persoonlijke leervragen en krijg je inzicht in verschillende vormen van lastig, agressief en gewelddadig gedrag. Je leert ook lichamelijke signalen en het effect van jouw gedrag te (her)kennen. Tijdens de workshop leer je met behulp van gesprekstechnieken om vanuit een positieve grondhouding voor jezelf op te komen en je grenzen aan te geven.

‘Het is maar werk,’ en ‘zo gaat het eenmaal,’. Veel mensen die werken in de publieke sector hebben dagelijks te maken met agressiviteit.

Voor professionals van Maandag® organiseren we regelmatig van dit soort praktische workshops. Van het toepassen van regels en procedures bij de overheid, het omgaan met een nieuw docententeam op een school of het reageren op moeilijke situaties tijdens je dagelijkse werkzaamheden in de gezondheidszorg.

Meer informatie over Maandag® Academy of over de workshops? Bekijk de pagina Maandag® Academy of mail je vraag of verzoek naar ikdoegraagmee@maandag.nl.

 • in het nieuws
Fleur Buis

Geschreven door Fleur

Fleur werkt als Community Manager voor Maandag®. Fleur is altijd online. Met name op social media. Daar kan ze, ook voor Maandag®, haar creativiteit in kwijt.

lees meer over dit onderwerp:

 • apr 17
  april-28 rituelen op het werk

  introduceer

  nieuwe rituelen.

  Geschreven door Fleur op maandag 3 april 2017 Ken je dat gevoel? Dat je werk nooit af is en je voortdurende achter de feiten aanloopt? Je bent met van alles bezig, maar daardoor eigenlijk met niks? Rituelen zorgen voor meer structuur, rust en overzicht van je werkdag. lees verder
 • apr 17
  april-18 ontdek je talent

  het zelfinterview.

  ontdek je talent.

  Geschreven door Fleur op dinsdag 18 april 2017 Waar ben je werkelijk goed in? Waar krijg je echt energie van? En hoeveel procent van je talenten benut je in je huidige werk? Past dat eigenlijk nog steeds bij je? Met deze 5 vragen leer je razendsnel je talenten ontdekken. Pak een vel papier. Ga even zitten en interview jezelf. lees verder
 • mei 17
  mei-22 minder werkdruk, meer doen.

  minder werkdruk,

  meer doen.

  Geschreven door Fleur op maandag 22 mei 2017 Sommige mensen ervaren een hoge werkdruk. Maar hoe draai je deze situatie om? En kun je juist méér doen en vooral beter werk afleveren? lees verder